No results.

Ukas Treningstips

På denne siden vil du hver uke finne et nytt treningstips. Håndballspillet er svært sammensatt og består av mange ulike spillsituasjoner, teknikker og ikke minst mye basisferdigheter. Treningstipsene må kun sees på som et tips til en enkel trening og ikke et systematisk utviklingsprogram.

 1. Uke 23 Håndballfysisk trening - Styrkeøvelser

  I denne ukes treningstips finner du endel gode styrkeøvelser som kan gjennomføres stort sett hvor som helst.

 2. Uke 22 Håndballfysisk trening - Utholdenhetsløype

  Vi fortsetter forriges tema med ideer til håndballspesifikk utholdenhetstrening. Denne gang med en utholdenhetsløype som inneholder mange tekniske og fysiske elementer. 4-6 runder med maks trøkk i denne gir en god effekt. Hvileperioden mellom hver runde kan gjerne være litt lenger enn den tiden det tar å kjøre gjennom løypen.
  Med litt kreativitet så rigger du jo lett til en lignende løype også om du ikke har hall tilgjengelig.

 3. Uke 21 Håndballfysisk trening - Forflytning og takling

  På ukens treningstips vil vi fremover kjøre en serie på teamet «håndballspesifikk fysisk trening». Her vil du finne ideer til gode fysiske øvelser som tar utgangspunkt i de teknikkene vi ønsker å utvikle som håndballspillere.

  Den første øvelsen er et eksempel på en parøvelse der vi jobber med forflytning og taklingsteknikk. En slik øvelse kan du selvfølgelig gjøre like bra ute i hagen som i en hall.
  Denne type trening kan veldig gjerne kjøres som intervaller. Brukt i en økt kan det f.eks. se omtrent slik ut: 15 sekunder arbeid / 15 sekunder hvile - repeter 6-10 ganger avhengig av nivå og kjør 2 eller 3 slike serier.

  God trening!

 4. Uke 20 Posisjonsspesifikk ferdighetsutvikling

  Vi avslutter temaet for de siste 4 ukene, individuelle øvelser for utvikling av angrepsteknikker, med enda noen flere ideer til hvordan koordinasjon, kraftutvikling og teknikk kan kombineres.

  Neste uke starter vi en serie med temaet «håndballspesifikk fysisk trening», der vi i ukene fremover vil gi tips på gode, håndballrellevante øvelser som kan gi inspirasjon til sommertreningen.

 5. Uke 19 Posisjonsspesifikk ferdighetsutvikling

  I denne ukes treningstips fortsetter vi å vise eksempler på gode individuelle øvelser i de ulike spilleposisjonene. Øvelsene denne gang har fokus på skuddteknikk.

 6. Uke 18 Posisjonsspesifikk ferdighetsutvikling

  Vi følger opp fra forrige uke med flere eksempler på posisjonsspesifikke øvelser som kombinerer koordinasjon, kraftutvikling og teknikk.

  Vær kreativ og tilpass gjerne øvelsene etter nivået på utøverne, hvilket utstyr som er tilgjengelig og hva dere ønsker å fokusere på.

×

Contact