No results.

Minun nimeni on 2012 Vuosaari

Syksyllä 2012 Zodiak toteutti Itä-Helsingissä Minun nimeni on -yhteisötaideprojektin. Koko hankkeen taiteellisena vastaavana toimii Jenni Koistinen. Projektia varten kuultiin lähes sataa eri-ikästä ihmistä Vuosaaren ja Itäkeskuksen alueella. Heidän kuulemisensa pohjalta suunniteltiin Minun nimeni on -projekti, jonka tärkeimmäksi tavoitteeksi muodostui alueen eri väestöryhmien yhteen saattaminen, erityisesti maahanmuuttajataustaisen ja kantaväestön kohtaaminen ja vuorovaikutus. Projekti käynnistyi syyskuussa työpajoilla. Työpajojen lähtökohtana ja koko projektin teemana oli osallistujien nimet ja niihin liittyvät tarinat. Työpajat jatkuivat syys- ja lokakuun ajan.

 Minun nimeni on -projektin toinen vaihe käynnistyi marraskuussa videoteoksen myötä. Työpajoihin osallistuvilla oli mahdollisuus päästä mukaan tanssija-koreografi Sari Palmgrenin ohjaamaan videoteokseen, joka kuvattiin marraskuun aikana. Videoteoksessa jatkettiin samojen teemojen käsittelyä ja työstettiin edelleen työpajoissa syntynyttä liikemateriaalia.

 Projekti huipentui 18.12. 2012 osallistujien ja yleisön yhteiseen Minun nimeni on -päätösklubiin Vuotalossa. Klubilla nähtiin sekä Sari Palmgrenin videot sekä Jenni Koistisen projektin osallistujille ohjaama tanssiteos.

Video työryhmä
Ohjaaja: Sari Palmgren
Kuvaaja: Päivi Kettunen
Kuvausassistentti: Heini Mäntylä
Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio
Koreografia: Jenni Koistinen, Sari Palmgren ja esiintyjät
Värimäärittely: Petri Falkenberg/Grade One
Tuotanto: Zodiak, Helsingin kaupunki, Vuotalo, Stoa