1. VoresKBH

  Idéen til at lave en ny københavner-video har været på trapperne i flere år, men blev først for alvor taget op i slutningen af sommeren 2011. København har fået en del eksponering gennem afholdelsen af CPH-PRO de seneste par år med besøg af diverse pro-skatere, og i den forbindelse opstod interessen for at vise den lokale skatescene.

  Københavns skatescene har forandret sig meget over de seneste år, hvor flere og flere skatere fra hele landet er flyttet til København. I dag er det svært at bevæge sig rundt i byen uden at støde på en skateboarder, og skatescenen består nu af folk fra nær og fjern. Alle er de med til at gøre skatescenen i København mere alsidig. Det er derfor ikke svært at få samlet et crew til en hyggelig session, hvilket tit og ofte fortsætter med et par street-bajere og musik fra Doktorens (Martin Lee) ghettoblaster til langt ud på natten.

  Ser man på de sidste mange år har der været masser af fede skatevideoer i Danmark: Flümers-videoerne, Curious-projekterne fra Michael "Røde" Pedersen og Claus Juul og Street Machine-promoerne for bare at nævne et par få. Det er dog lang tid siden, at der har været en rigtig københavner-video; den sidste var vist i starten af 00’erne. Det var med dette i tankerne, at vi i sommeren 2011 bestemte os for at kaste os ud i VoresKBH-projektet.

  Det har dog ikke været lige nemt at få footage i kassen. Som alle ved, er vejret ikke altid lige godt i Danmark. De få dage, det er sommer, er det helt eventyragtigt at være i København, men 15,1 °C, 257 mm og 621 timer var, hvad henholdsvis gennemsnitstemperaturen, nedbøren og solskinstimerne var hen over sommeren i 2012. Det har været den koldeste sommer i 12 år, det har været den næstvådeste sommer i 12 år, og det har været en af de mest solskinsfattige somre i 10 år - ikke de mest optimale forhold til at være skater eller lave en skatevideo.

  Vi ville for alt i verden undgå den overeksponerede sigøjnerby Barcelona, og sponsorpengene skulle ikke bruges på en weekendtour i en kedelig stationcar til Bowleren, Egå Gymnasium eller Aalborglona. Vi startede derfor med at stikke af fra den danske vinter og tage en tur til Abu Dhabi. Med støtte fra Street Machine fik vi muligheden for at komme på yderligere to tours til henholdsvis London og Mallorca.

  Temaet i videoen er København. Men de andre byer giver en god kontrast til København, så man kan se, hvor forskellige byerne er fra vores egen.

  /VoresKBH