Maters en Hermsen Video

Alle talenten zijn welkom AFL. 5: Arjen Mesu

Zeeland - Arjen Mesu (20) werkt voor de provincie. De nijvere jongeman uit Nieuw- en Sint Joosland werkt in het bedrijfsrestaurant en is daar een graag geziene medewerker. Een harde werker, dienstbaar, hoffelijk en niet onbelangrijk... je kunt met hem lachen.

Arjen heeft een arbeidsbeperking, al merk je daar zo op het eerste gezicht niks van. Door zuurstofgebrek bij zijn geboorte vindt hij het soms moeilijk om opdrachten te onthouden. Daar heeft hij simpele oplossingen voor gevonden. Met kattebelletjes en alarmklokjes redt Arjen zich prima. Hij krijgt hulp van Renate Hendrikse, zijn leidinggevende en van andere Zeeuwse collega's die niet geloven in beperkingen, maar in mogelijkheden.

Arjen begon op projectbasis maar heeft inmiddels een vaste aanstelling verdiend. Het gaat goed op zijn werk, zijn zelfvertrouwen zit in de lift en hij spaart om op zichzelf te gaan wonen.

Provincies geloven in de 'inclusieve arbeidsorganisatie' en maken hun "banenafspraak" waar. Medio 2018 waren er bij de provincies al 235 extra banen gerealiseerd voor mensen met een arbeidshandicap, aanzienlijk meer dan de afgesproken 170 banen.

Een film van het Interprovinciaal Overleg.
ipo.nl