No results.

Onder de sterren was ik thuis

De ontroerende reeks 'Onder de sterren was ik thuis' bundelt drie korte documentaires over de vluchtelingencrisis vanuit het perspectief van drie bijzondere kinderen. De films zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Kunsteducatie is een belangrijk punt op de onderwijsagenda. Werken aan de beeldgeletterdheid van leerlingen vormt hierin een cruciaal onderdeel. Kortfilm is een handige methodiek om vanaf de kleuterleeftijd t.e.m. het zesde middelbaar in te zetten in de klas. En het lukt perfect om binnen één lesuur een kortfilm te bekijken én de naverwerking te doen.

De leeuw en de dappere muis

Nora is negen jaar als een raket haar huis in Homs, Syrië, verwoest. Haar kat wordt bedolven onder het puin en is dood. Nora moet vluchten en mag maar één koffertje met wat kleren meenemen. Ze woont nu in een vluchtelingenkamp in Jordanië. Pas na maanden begint ze zich opnieuw veilig te voelen, maakt ze nieuwe vriendinnen en vindt ze een nieuw katje… Nora durft weer te dromen van een toekomst waarin haar liefde voor tekenen een grote rol speelt.

Nederland — 2014
Script & director: Els van Driel
Camera: Jaap Veldhoen
Sound: Els van Driel
Editor: Francesco Indaco
Research: Saskia Fris
Producer: Anouk Donker
Production Manager: Saskia Wielinga

Powered by Vimeo Pro