Ilmasto-olkkari

Arjen ilmastotekojen vauhdittamiseksi Kuopiossa järjestetään sarja kaikille avoimia Ilmasto-olkkari tapahtumia vuosina 2020-21. Ilmasto-olkkarin videoissa viisaan liikkumisen asiantuntijat ja arkiliikkumisen kokemusasiantuntijat kertovat toimivista ja olemassa olevista hiilijalanjäljeltään pienemmistä ratkaisuista.

Paratiisi -video

Paratiisi on tanssitaiteilija Eevi Tolvasen ja mediataiteilija Sampo Jaakolan yhteinen videoteos, jossa he tutkivat ympäristön nykyistä tilaa ja tulevaisuutta. Mikä on kenenkin paratiisi ja millä hinnalla sen kukin itselleen rakentaa. Elämmekö me paratiisissa? Mitä paratiisissa saa tehdä? Mitä epäkohtia on sinun paratiisissa? he kysyvät.
Teos esittelee Kuopion luonnon paratiisillista hienoutta, elämäntapamme vaikutuksia ja kuopiolaisten ajatuksia omasta paratiisistaan. Ilmasto-olkkari kutsuu kuopiolaisia Paratiisi -videoteoksen äärelle pohtimaan kestävästi hyvän elämän edellytyksiä.
Paratiisi -teoksen ensiesityksen yhteydessä 19.6.2021 Kantissa Kuopion museon uudessa monitoimitilassa pidettiin avoin keskusteleva olohuone -tilaisuus, jossa jaettiin ajatuksia kestävästä tulevaisuudesta. Kiitämme kaikkia osallistujia ja kannustamme tekemään kaikista yhteisistä tiloista ja kohtaamispaikoista ”ilmasto-olkkareita” – turvallisia paikkoja avoimelle ratkaisukeskeiselle ilmastokeskustelulle.
Lue lisää ilmastoratkaisuista: kuopio.fi/ilmasto-olkkari