Kulturális Kreatívok

Azoknak, akik azt hiszik, egyedül vannak...

FogelMedia © 2017

 1. Kulturális Kreatívok - A Forradalom

  AZOKNAK, AKIK AZT HISZIK, EGYEDÜL VANNAK

  Kiss Virág és Szabó Sipos Barnabás színművészek hangjával elkészült a szinkronja az eddig legnézettebb filmünk -(1millió felett)- újravágott/fordított 60 perces változatának.
  Ezt az alkotásunkat két éve törölték az internetről…
  Köszönet mindazoknak akik nem hagyták hogy ez a film eltünjön az emberek szeme elől!
  Mostantól ismét szabadon/ingyen megnézhető és letölthető a teljes film.
  Végezetül egy kis információ hogy miről is van szó…
  (Fogel Frigyes)

  Nem vagy egyedül! - Kulturális Kreatívok - A Forradalom
  Koritár Henriett írása

  Nagyon sok, sőt egyre több olyan magányos(nak tűnő) ember él a világban, akik annak ellenére, hogy nem a szétválasztó gondolkodás, hanem a szintetizáló jellemző rájuk, egyedül érzik magukat. Ők azok, akik alapvetően optimisták, de ma még úgy érzik, kevesen vannak, nem tudnak hatékonyan beleszólni a társadalom alakításába. Valahogy úgy vannak vele, hogy változtatnák ők a világot, de a világ túl nagy ahhoz, hogy az egyén a világ dolgaira bármilyen hatást gyakorolhatna.
  Egyedi viselkedés- és gondolkodásformát képviselnek, amely sajátosan keresztezi az egyéni tudatosodás és a társadalomban megjelenő szociális szerepvállalás kérdéseit, amely a régi minták elengedésében, és új minták létrehozásában látja a jövőt, legyen szó egyéni útkeresésről, spiritualitásról, környezet-tudatosságról, társadalomról, civil jogokról, a nők és a gyerekek helyzetéről, humanitárius kérdésekről, politikáról vagy a globalizációs folyamatok alakulásáról.

  Nos, megnyugtatásként mondom, hogy ha Te is így érzel, akkor elképzelhető, hogy Te is tagja vagy azokank a bizonyos "Kulturális Kreatívoknak", akikről a média ugyan nagyon keveset beszél (és még a Google keresőbe beírva is kevés találat jelenik meg), de akiknek a száma egyre nő a világban, és akikről már 2000-ben könyv jelent meg : The Cultural Creatives. How 50 Million People Are Changing the World (Harmony Books, NY). Ebben a könyvben mutatta be Paul Ray amerikai szociológus és Sherry Ruth Anderson pszichológus azt az új társadalmi réteget és gondolkodásmódot, amely a hagyományos modernista versus konzervatív világszemlélet mellett mind komolyabb helyet követel magának a világ társadamaiben és amely felismerés a világ több országában, így Magyarországon is folytatott felmérésekre épül.

  Néhány évvel később (egy hazánkat sok évvel ezelőtt elhagyó honfitársunk), Fogel Frigyes - aki egyébként cselló művész - úgy döntött, hogy az "elméleti" bizonyítékok mellett, kézzel fogható bizonyítékokat is szolgáltat ezeknek az embereknek és hozzálátott a Kulturális Kreatívok című film elkészítéséhez. A 2009-ben elkészült film magyar szakembereket és kulturális kreatívokat szólaltat meg, gyakorlati példákon keresztül is bemutatva a jelenség lényeget (ill. annak magyar vonatkozását).

  Frici azonban nem állt itt meg, folytatta a munkát és néhány héttel ezelőtt nyílvánosságra hozta azt a filmet, amely a Wikipedia szerint az első, hivatalos film a kulturális kreatív jelenségről. Egy bejegyzés formájában akkor én is beszámoltam a hírről (hkata.wordpress.com).
  Henriett Koritár

 2. Ki áll a gép mögött? Dr. Jakab Tibor gondolatai...

 3. Alapítók - Kulturális Kreatívok Egerben

  Tabuk nélkül, őszintén... Egerben jártunk kameránkal

 4. Az Alkimisták

  Fogel Frigyes és Christopher Mann filmje
  Magyar hangok: Szabó Sipos Barnabás és Kiss Virág színművészek

 5. MTV1 -en a Kulturális Kreatívok

  Prizma című adásban foglalkoztak velünk :)

 6. Feltámadás - Kulturális Kreatívok Erdélyben - Romániában

  Fényképezte - Producer - Rendező: Fogel Frigyes

×

Contact

Powered by Vimeo Pro