”Jotain suurta on yhtäkkiä kadonnut”, kertoo Brexitin aiheuttamista tuntemuksistaan Britanniassa asuva suomalainen. Britannian lähtö EU:sta vaikuttaa monilla tavoin unionin ja Suomen tulevaisuuteen. Puolesta ja vastaan asetelman sijaan tarvitaan laajempaa ja syvempää keskustelua EU:n olemuksesta, tulevaisuudesta ja merkityksestä Suomelle.

Kansanvalistusseura antaa sytykkeitä keskusteluun Mihin olet matkalla EU -videosarjalla, jossa päästimme kansalaisia ja tutkijoita väittelemään aiheesta.

”Mihin menet EU – Ikään kuin se olisi menossa johonkin ilman meitä”, pohtii kansainvälisen politiikan professori Heikki Patomäki Helsingin yliopistolta videosarjan toisessa osassa. Hän väittelee siitä, onko EU kriisissä ja miten unionin on kyettävä muuttumaan Ulkopoliittisen instituutin tutkijan Kristi Raikin kanssa.

“Onko sitä Britanniaa koskaan ollut olemassa, jossa me luultiin asuvamme”, kysyy Lontoossa parikymmentä vuotta asunut yhteiskuntatieteilijä Soile Pietikäinen. Hän keskustelee sarjan ensimmäisellä videolla Brexitistä ja sen aiheuttamista vaikutuksista arkielämään skottilaisen kääntäjän David Hackstonin kanssa.

Videot ovat osa KVS:n "Mihin menet EU - Euroopan ja Suomen tulevaisuus inhimillisinä tarinoina” -projektia. Se toteutettiin Ulkoministeriön valtionavustuksella kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen (eurooppatiedotus.fi). Videot tai niissä esitetyt näkemykset eivät edusta Ulkoministeriön näkemystä.

No results.

Powered by Vimeo Pro