No results.

FroeFroe maakt theater voor kinderen, jongeren en volwassenen. Theater in een cross-over van poppen, figuren, objecten, video, acteurs en livemuziek. Figurentheater voor kleine tot zeer grote zalen, tenten, op locatie en speciale projecten. Hiervoor werken wij samen met professionele schrijvers, componisten, acteurs, poppenspelers, muzikanten, techniekers, decor- en kostuummakers. FroeFroe heeft een eigen, internationaal gerenommeerd, werkatelier waarin we naast eigen theaterpoppen ook voor televisie en collega's creaturen of requisieten vervaardigen.

Theater Froe Froe maakt indrukken, hersenspeelsels en laat dingen tot leven komen vol humor, horror, poëzie en rock'n'roll. Tussen Roodkapje en Macbeth ligt hier nog slechts een laagje latexrubber...

De opnames op deze portfolio zijn gemaakt door beeldstorm o.l.v. Jan Bosteels.
Bezoekers mogen deze captaties niet reproduceren, verspreiden, verkopen, of exploiteren zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van het gezelschap en Beeldstorm. Bezoekers mogen uiteraard wel de link van het platform verspreiden en doorsturen naar anderen.

Fausto integraal (12+)

Fausto van theater Froe Froe is een bewerking die de intrige en de taal van het werk van Goethe zo trouw mogelijk volgt zonder het oude toneelstuk te willen reconstueren.

Het verhaal van de man die zijn ziel verkoopt in ruil voor alle antwoorden speelt zich in onze versie af in een fictief land dat erg op Spanje lijkt. Een land waar god en de duivel nog de gedachten van de bewoners beheersen. Een land waar het verschil tussen arm en rijk groter wordt. Een land waar passie voor de oude tradities dieper leven dan waar ook ter wereld.

Doktor Fausto, de wijste man van dit prachtige land, is wanhopig gefrustreerd door het besef dat hoe meer hij weet hoe minder hij weet. Een wetenschap zo oud als de mensheid.

In de pure godvruchtige wereld zoekt Dr. Fausto vergeefs de verlichting in elke door de mens beschreven bladzijde. Tot hij op een boek stuit dat niet door een ‘wijs’ mens geschreven lijkt te zijn. De teksten roepen op tot het bestuderen van oude occulte ideeën en formules.

Zijn geloof wankelt en hij raakt ervan overtuigd dat hij de begeerde verlichting niet in zijn geloof maar in zijn ongeloof kan vinden. Algauw krijgt hij bezoek van Mephistoteles die beleefd aan God toestemming gevraagd heeft of hij de super intellectueel, Fausto, mag proberen te verleiden.

Zo gauw Fausto een deal gesloten heeft met Mephistoteles, de charmante afgezant van de hel, komt hij in een dimensie terecht die hem inzicht, levenslust en macht verschaft. Toch wil hij steeds meer weten, maar de duivel heeft andere plannen en richt de ambitieuze Dr. Faust ten gronde met een simpel spel. Hij laat Fausto hopeloos verliefd worden op een onbereikbaar meisje…

Regie en tekst: Jan Maillard
Met: Hans Van Cauwenberghe, Tania Kloek, Gert Lahousse, Koen Swanenberg, Filip Peeters, Dirk Verbeeck en assistentie. Live muziek door Amparo Cortez en Arne Leurentop (coaching Tiny Bertels)
Techniek: Jonas De Wulf en Tim Oelbrandt