No results.

De kijklijst

Speciaal voor het onderwijs (po, vo, mbo, hbo & wo) selecteert Beeld en Geluid relevant video- en audiomateriaal uit haar collectie, dat beschikbaar wordt gemaakt voor gebruik in lessen of presentaties. Als docent of leerling heb je gratis exclusieve toegang tot dit materiaal via het mediaplatform Beeld en Geluid op school. Maak een gratis account aan, log in en ga direct aan de slag met fragmenten die je gemakkelijk kunt afspelen, knippen en opslaan.
Nieuwsgierig naar ons materiaal en hoe je het kunt inzetten voor jouw lessen of presentaties? Doe hier inspiratie op!

De propaganda van het fascisme

Het fascisme in Nederland was een stroming waar niet iedereen zomaar enthousiast voor werd. Daarvoor moesten mensen ook wat 'in de goede richting' geduwd worden. Hiervoor werd propaganda gebruikt. Hoe deden ze dat en welke middelen gebruikten ze hiervoor?

Over de documentaire 'Allen Tegen Allen'
Wat is fascisme? Een eenvoudige vraag waar niet zomaar een eenvoudig antwoord op te geven is. In de documentaire 'Allen tegen Allen' zocht regisseur Luuk Bouwman naar het antwoord. Hij kwam daarbij terecht in een onbekende geschiedenis van voortdurende ruzies, intrige, scheuringen en fusie; talloze kleine führers met grote ego’s en weinig zelfinzicht probeerden zichzelf ten koste van iedereen en elkaar tot Rijksleider van Nederland op te werpen.

De hele documentaire 'Allen tegen Allen' is te zien op zondag 2 mei om 22:10 bij de EO op NPO2.