Phantom Media

Suntem divizia de promovare turistica si social-economica a Phantom Video Productions, companie de notorietate locala pe piata productiilor video.
Promovam activ turismul in Romania, cu focus pe zonele rurale si agro-turism specific din Transilvania, prin film documentar, ghiduri si monografii tiparite precum si promovare online de tip www (site).
Ne implicam in mod activ si sustinem trupele de reenactment istoric din Romania.

 1. Parcul National Retezat - Tărâmul fermecat, cu ochi albaştri

  Panorame de o frumusete rara! Un loc in care ajungi si nu mai vrei sa pleci niciodata! Este cu adevarat EDEN-ul!
  O LUME a lacurilor presărate printre piscuri semeţe...
  a genţianelor, smirdarului şi a altor mii de plante...
  a sprintenelor capre negre căţărate pe stânci...
  a ursului mormăitor, ascuns prin zmeuriş...
  a lupului sfios şi grijuliu cu puii lui...
  a marmotelor gălăgioase şi jucăuşe...
  O LUME FREMĂTÂND DE VIAŢĂ
  ghidvideoturistic.ro retezat.ro

  Imagine si montaj: Cosmin Giurgiu
  Asistent imagine: Florin Giurgiu
  Fotograf: Camelia Giurgiu
  Canon 5D mark 2
  Lens: Canon L 16-35, 70-200
  Steadycam Glidecam, Manfrotto
  Music: Twelve Girls Band - Clock's

 2. Muntii Tarcu - imagini si panorame Tara Hategului

  Imagine si montaj: Cosmin Giurgiu
  Canon 5D mark II
  ghidvideoturistic.ro

 3. Cetatea Alba Carolina - Alba Iulia

  Imagine si montaj: Cosmin Giurgiu
  ghidvideoturistic.ro

 4. Balul Strugurilor (Szureti Bal) - Moldovenesti - mini documentar (eng.hardsub.)

  Moldovenesti, un sat pitoresc de la poalele muntilor Trascau, plin de traditii, incarcat de istorie si vestigii impresionante.
  O traditie care se pastreaza cu sfintenie in Comuna Moldovenesti este Balul Strugurilor care se tine in ultima saptamana din luna septembrie. Acest obicei apartine maghiarilor si este tinut in mai multe zone din Transilvania.
  Feciorii calare pe cai, carute impodobite, muzicantii si tinerii in carute frumos impodobite, pornesc prin sat pentru a chema satenii la bal. Ei sunt asteptati de sateni la porti cu vin fiert, ceai cald si cozonaci. Nu sunt exclusi nici preotii, ba chiar lumea se aseaza la masa pentru o portie zdravana de sarmale, tuica si vin. Seara toata lumea este prezenta la Caminul Cultural pentru un spectacol de dansuri populare traditionale urmand ca mai tarziu sa lase locul tinerilor care vor chefui pana dimineata in compania lautarilor.

  Cameraman si Editor: Cosmin Giurgiu
  Canon 60D
  Lens: 17-50 f:2,8 70-200 f:4, 50 f:1,4
  Narator: Costin Muller
  Subtitrare: Dr. Andrei Pogacias

 5. Tãul fãrã fund - Pesteana - Tara Hategului

  O experienta interesanta sub picioarele tale cu plante carnivore si mesteceni pitici la Taul fara fund - Pesteana - Tara Hategului

  Imagine si montaj: Cosmin Giurgiu
  Canon 5Dmark2
  ghidvideoturistic.ro

 6. Piatra Secuiului - Mini documentar (eng.hardsub)

  PIATRA SECUIULUI
  Vârful Piatra Secuiului cu o înalţime de 1171 m din Munţii Trascăului este situat in granita de hotar al Comunelor Moldovenesti si Rimetea. Din acest motiv a devenit foarte popular în rândul turiştilor care vizitează zona Moldovenesti - Rimetea care işi propun măcar să meargă la poalele sale dacă nu chiar pe creste.
  Drumul pe jos pana in varf, fie din Moldovenesti, Podeni sau Pietroasa fie pe pantele abrupte din Rimetea, "fac toti banii" cum spune o vorba din popor. Odata ajuns pe creste, panoramele locului iti bucura ochii si te fac sa ramai "ca la dentist", urmarind linia orizontului la 360 grade.
  Deseori va intalniti cu practicantii de parapantism pe care ii puteti admira cum dau tarcoale crestelor si satelor de la poalele muntelui asemeni unor vulturi in cautarea prazii, sau pe impatimitii motocross-ului (Enduro).
  Privind de sus satele si Cetatea Coltesti, poti sa-ti imaginezi fel de fel de scenarii antice sau medievale, sau sa admiri urmele fortificatiilor stravechi prin ceramica dacica sau medievala scoasa la iveala de cartite ori poti trage un pui de somn in adierea vantului pregatindu-te de o coborare in graba spre o ciorba calda la Poarta Apusenilor.

  SZEKELY STONE
  The top of the Szekely Stone reaches 1171 meters and is situated at the territorial limit of the communes Moldoveneşti and Rimetea. It is a very popular attraction for the tourists who visit the area Moldoveneşti-Rimetea, and who walk at least at its feet, if not even on its summit.
  Walking up to its summit, from Moldoveneşti, Podeni or Pietroasa, or on the steep slopes from Rimetea, “are worth every penny”, as they say. Once on the summit, the view is breathtaking, 360 degrees around to the horizon. Here one can often meet people paragliding around the rock and above the villages at its feet, like vultures looking for their prey, or motocross enthusiasts.
  Looking from the summit to the villages below and the Colţeşti fortress, one can imagine various ancient and medieval sceneries. On the summit, traces of old settlements are brought to light by moles who take Dacian and medieval pottery to the surface. You can also enjoy the nice breeze of the wind, and then get ready to descend and eat a hot soup at the pension Poarta Apusenilor (The Western Carpathians’ Gate).

  Imagine si montaj: Cosmin Giurgiu
  Traducere: Dr.Andrei Pogacias
  copyright Phantom Video Productions

×

Contact

Powered by Vimeo Pro